5 ajándékozási tipp

5 ajándékozási tipp

Az ajándékozás a szeretetadás tárgyiasult kifejezési formája, és adni és kapni is tudni érdemes és jó dolog. Sokaknak nehézséget jelent az ajándékozás, míg másoknak ajándékot kapni problémás. Abban azonban mindenki egyetért, hogy az ajándék fontos része a kapcsolatok ápolásának, a szeretet kifejezésének. De hogyan is adjunk megfelelő ajándékot? Nézzünk erre 5 tippet!

1. Ismerd meg jobban az ajándékozottat

A jó ajándék legfőbb titka, hogy kellően ismerjük a másikat és figyeljük, értjük és elfogadjuk őt. Pl. hiába nem tetszik nekünk valami, amire épp ő vágyik, fogadjuk el és szerezzünk neki örömet. Amikor ajándékot készítünk vagy vásárolunk, gondoljunk az adott személy személyiségére, hobbijára, küllemére, stílusára, aktuális érzelmi világára, érdeklődésére, vágyaira.

2. Adj magadból egy darabot

Sokszor, nehéz kitalálni minek örülne a másik, de ne feledjük, az is szempontja lehet az ajándékozásnak, ha valamit belőlünk, az ajándékozóból tükröz, és rólunk üzen valamit az ajándékozottnak.

3. Nem a pénz számít, hanem a gesztus

Tűzzünk ki időt, amikor megtehetjük, hogy ráhangolódunk a megajándékozni szándékozott személyre és az ajándékszerzés élményére. Ez a legfontosabb nem az anyagi értelemben vett értéke.

4. Add meg a módját

Adjuk meg a módját az ajándékozásnak, mert ez növeli az értékét. Pl. fűzzünk hozzá aktuális jó kívánságot, vagy frappáns szöveget, vagy kapcsoljuk egy kellemes élményhez akár írásban vagy szóban, és természetesen adjunk olyan körítést, amelyet mi magunk is értékelnénk, vagy amelyről tudjuk, hogy az ajándékozott fél értékelne. Ügyeljünk a csomagolásra is.

5. Legyen funkciója

Ha egy ajándék nem csak szép, de hasznos is, az mindig nyerő. Legyen az ajándéknak funkciója. Olyan, amit később, hosszú ideig tudnak majd élvezni. A Creajándék díszdobozok és ajándéktárgyak épp ezt az elvet szolgálják, legyen az egy ékszer-, vagy óratartó, vagy egy kellemes teázás kelléke.

Vélemény, hozzászólás?